UNSANE (NYC) + Vandal X (B)

When:
August 7, 2018 @ 8:30 pm – 11:00 pm
2018-08-07T20:30:00+02:00
2018-08-07T23:00:00+02:00
Cost:
13 vvk/ 14 door
UNSANE (NYC) + Vandal X (B)

De zomer is niet dood in dB’s. Fuck NO! Want op deze dinsdag 7 augustus hebben we voor jullie de invloedrijke om niet te zeggen legendarische band Unsane! De groep, die in underground kringen een cultstatus heeft, debuteerde in 1991 met hun eerste gelijknamige full-length. Hierna volgden nog 3 ijzersterke albums (met overigens allemaal even ranzig artwork), totdat ze er eind jaren 90 de brui aan gaven, maar medio jaren 00 kwam de band rond Chris Spencer gelukkig weer bij elkaar.

De noise rock van dit trio is geworteld in de NY hardcore en dat hoor je nog steeds. Hierdoor is de band mede populair in hardcore hoeken waar ook bands als Fugazi, Converge, Merauder (hier op 25 augustus!) en Quicksand gewaardeerd worden. Het laatste wapenfeit van Unsane komt uit 2017, de plaat Sterilize op Southern Lord records, en is wederom ijzersterk en lekker lomp zoals we van Unsane gewend zijn. Live speelt de band nog steeds elke club volkomen aan flarden. Komt goed dus met die zomer van 2018.

Helemaal goed want de Belgische cultband Vandal X (genaamd naar een song van … je inderdaad, Unsane) opent deze verschroeiende avond. Vandal X stond in een ver verleden al eens eerder op de dB’s planken ten tijde van hun plaat All Lined Up Against The Wall, een schijfje dat naar later zal blijken niet minder dan een heuse klassieker is in het noiserock-genre. Inmiddels zijn we een decennium verder, leven we allemaal nog, werkt Vandal X aan een nieuwe plaat die verwacht wordt in oktober, en gaan we gegarandeerd helemaal apeshit op de klanken van deze – naar later zal blijken – legendarische band (smiley).

https://vandalx.bandcamp.com/album/all-lined-up-against-the-wall