DAVID NANCE (USA) + FUNGO BAT + 22 AD

When:
January 31, 2018 @ 8:00 pm – 10:30 pm
2018-01-31T20:00:00+01:00
2018-01-31T22:30:00+01:00
Cost:
8 vvk / 10 deur
DAVID NANCE (USA) + FUNGO BAT + 22 AD

*** Uit Written in Music door Frank Gesink ***

De uit Omaha, Nebraska afkomstige muzikant David Nance is geen wereldberoemd muzikant. Zijn fans begaven zich tot nu toe in een klein niche wereldje van grote bewonderaars: garagerockers, psychedelica hippies, bluespunkers, liefhebbers van lo-fi muziek en de grillige, chaotische singer-songwriter kunsten van Simon Joyner. Laatstgenoemde kun je ook wel een beetje zien als een mentor voor Nance zijn muziek, aangezien hij er regelmatig mee toert en muziek mee opneemt. Verder associeert hij zich liever met een Nieuw-Zeelandse band als de The Renderers (en andere Flying Nun label bands) dan Saddle Creek, het bekende label in de stad waar ook Conor Oberst groot mee is geworden. Dus nee, zo gek is het niet dat David Nance tot nu toe onder de radar bleef met een discografie dat tot op heden bestond uit lo-fi tapes, uitgebracht in eigen beheer en op kleine labeltjes. Dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn blijkbaar stiekeme hobby: het opnemen van cover-albums, waaronder een Beatles compilatie en een herinterpretatie van Lou Reeds Berlin.

Toch verdient zijn muziek meer aandacht. Altijd vol overtuiging en emotie gespeeld, hooguit niet zo makkelijk in het gehoor liggend door het rauwe karakter. Dat karakter zorgt er wel voor dat het zeer eigenzinnig en 100% gemeend klinkt.  Voor zijn nieuwe album Negative Boogie ging hij met backingband de studio in en heeft gelijk een groter label te pakken met Ba Da Bing Records. Word het dan toch tijd voor David Nance de superster? Nee, waarschijnlijk niet. Hij kan zijn 8-track recorder dan wel ingewisseld hebben, een studio betekent enkel dat hij nog meer controle heeft over het totaalgeluid van het album. Maar dat geluid is dus nog steeds rafelig, chaotisch en super rauw. Aanrader!

Met als supports de nieuwe Utrechtse rockband 22 AD (opener om 2030 uur exact).

22AD gaat helemaal over het verwezenlijken van je dromen. Dirk Krijgsman, de oprichter van de band, droomde al jaren van het oprichten van een band, maar twijfelde of hij er klaar voor
was. Op een avond vroeg hij de wereld om een teken. De volgende ochtend hoorde hij dat zijn held Chris Cornell overleden was. 22 dagen later was de band opgezet met Jasper van der
Steen op drums en Ramon Strien op solo gitaar. Zwaar beïnvloed door bands zoals Alice in Chains, Foo Fighters, Incubus en QOTSA, onderscheidt hun sound zich door ultra lage en zware gitaren en hun bijzondere zangstijl, die vaak in harmonie wordt gezongen tussen Krijgsman en Van der Steen.

 

en onze nieuwe favoriete Nederlandse band Fungo Bat, denk Beach Boys in a coma meet Black Lips. Catchy as fuck! LIKE!! Fysiek schijfje is net uit op het onvolprezen Excelsior Records. Kopen!