THE BLOW (USA) + Camille Delean (Can) + Windstil

When:
April 19, 2018 @ 8:30 pm – 11:00 pm
2018-04-19T20:30:00+02:00
2018-04-19T23:00:00+02:00
Cost:
8 ex fee / 10 add
THE BLOW (USA) + Camille Delean (Can) + Windstil

Vette Analoge Shit is terug en hoe! Op de eerste nieuwe avond van dit herboren roemruchte Utrechtse muziekcollectief gaan we meteen de diepte in met twee acts die je normaal gesproken niet snel op dezelfde avond zult treffen.

Te beginnen met de Canadese folkie Camille Delean, fraaie indiefolk opgenomen met behulp van de grote meester Michael Feuerstack die we natuurlijk nog kennen van Snailhouse en the Luyas. Horen is kippenvel.

 

Tweede band op de bill vanavond is het bekendere THE BLOW, het electropopproject van de dames Melissa Dyne en Khaela Maricich. The Blow is moeilijk in woorden te vatten, het duo gaat van performance art naar analoge synth punk via een ambient lof-fi bruggetje. Grote gemene deler van The Blow is het DIY ethos en de voorliefde voor het kleine liedje gebracht met analoge synths. Sowieso een zeer bijzondere band met een indrukwekkende discografie waaraan het album A Brand New Abyss de nieuwste toevoeging is.

Opener van deze avond is het relatief nieuwe WINDSTIL, een duo afkomstig uit respectievelijk Winconsin USA en Brussel maar gebaseerd in Utrecht en Rotterdam. Windstil gebruikt een tapijt van electronica als basis voor een laid back vibe die laveert tussen lazy hiphop en hedendaagse dreampop met de stem van zangeres Jo als middelpunt.