BIG ASS METAL FEST w/ ALTAR (!) + Illusionless + Bloodgod

When:
July 22, 2017 @ 8:00 pm – 11:45 pm
2017-07-22T20:00:00+02:00
2017-07-22T23:45:00+02:00
Cost:
8 vvk / 10 deur
BIG ASS METAL FEST w/ ALTAR (!) + Illusionless + Bloodgod

ALTAR! leeft weer. De oerlegende van de NL metalscene is herrezen uit de as en reken maar dat het weer gaat stuiven.

Hoe zat het ook alweer? Altar, afkomstig uit het Overijsselse plattelandsstadje Hardenberg, trapte in 1994 woest om zich heen met het furieuze anti-christelijke death metalparaltje Youth Against Christ. Na de toetreding van gitarist Marcel Verdurmen, ontwikkelde de band zich meer richting een melodieuze thrash-hoek. Het vijfde album, Red Harvest, verscheen in 2001.

De oorspronkelijke leden Edwin Kelder (vocalen) en Nils Vos (bas) stapten op en lieten het aan Verdurmen om Altar in een volledig nieuwe bezetting een jaar later voort te zetten. Dat is nu pas helemaal gelukt. En kijk wie zien we daar? Hollands meest coole metalchick Janneke de Rooy (Paper Doll Decay) is de nieuwe strot van ALTAR!

Daarnaast heeft Godfather Marcel Verdurmen gitarist Bas Karman (Icons of Brutality), bassist Martin Bruinewoud en drummer Wilfred Hake (Procreation) om zich heen verzameld en is ALTAR weer op volle oorlogssterkte om de (inter)nationale podia te bestormen met hun furieuze Death Metal.  Dit wordt hun eerste headline show sinds de wederopstanding dus show some support!

Ook op de planken in deze Big Ass staan Illusionless, progressive death metal uit Leiden, en – last but not least – dB’s eigen metal pride Bloodgod.