SURF CURSE (USA) + HAXXAN (Israel) + Robbing Banks + Great Profile

When:
June 11, 2017 @ 4:00 pm – 8:00 pm
2017-06-11T16:00:00+02:00
2017-06-11T20:00:00+02:00
Cost:
10 euro
SURF CURSE (USA) + HAXXAN (Israel) + Robbing Banks + Great Profile

Summer is here kiddies, en het is een tijd voor een overheerlijk matineetje met twee bands waar je zeker nog meer van gaat horen.Te beginnen met onze oude bekenden van HAXXAN. Dit Israelische trio deed dB’s al twee keer eerder aan, en is in de tussentijd niet stil blijven zitten. Heel veel toffe shows overal in Europa en in thuisland Israel, en zo mogelijk nog toffere supports voor de Ubergodenzonen van de hedendaagse garage-scene THEE OH SEES. Haxxan maakt pure psych garagerock, twangy en koosjere popliedjes gebracht met 110% energie.

Na Haxxan is het de beurt aan SURF CURSE, een duo uit de States dat genoemd wordt als de nieuwe NO AGE. Niet alleen omdat ze net als NO AGE met zijn 2-en zijn en via THE SMELL in Los Angeles zichzelf in de kijker hebben gespeeld maar ook omdat ze met een goudeerlijke DIY attitude naam en faam gemaakt hebben in hun thuisstad en land. Ze staan op Coachella, speelden SWSX en komen nu voor de eerste keer naar Europa. Dit bandje kon weleens groot worden want ze zijn gewoon steengoed. Denk Wavves & No Age, zonovergoten catchy jingle jangle rock met punkattitude.

Pakken het verhaaltje van Vera Groningen over de boys er ook nog even bij (dit is dus puur plagiaat):

Wat begon als een project van Nick Rattigan en Jacob Rubeck groeide uit tot de bandSurf Curse. Jaren terug waren het nog twee jongens op een zolder in Nevada, maar met elk album groeiden ze muzikaal, werden ze volwassener en spelen nu beter dan ooit tevoren.

Al snel wist het duo een flinke naam op te bouwen in de DIY scene, niet alleen om hun lo-fi garage pop maar ook om hun eigen label Danger Collective Records waar ze hun albums op uitbrengen. Over de jaren werden ze ook internationaal bekend na hun LP Buds en EP Sad Boys, en speelden ze een paar maanden terug nog op SXSW.


En YES, de leukste One Man Band van Nederland (vinden wij) Robbing Banks komt eindelijk ook weer eens uit Hooggraven afgezakt naar dB’s. Popliedjes met een garage-feel, ergens tussen Greg Cartwright en Daniel Johnson.

En de allerlaatste YES, add Great Profile to the mix. Great Profile is Lisa van Kampen.
She is as DIY as one can be. She writes, records, and produces everything in her bedroom at her parents’ house.
After working on her debut for over a year the 22 year old is now releasing her first album Stress Relief. A 10 track LP with rock and pop tunes. Check it out, and let’s not call her the Dutch Courtney Barnett, toch?

 

https://greatprofile.bandcamp.com/