Steak Number Eight + Brutus

When:
January 5, 2018 @ 8:30 pm – 11:00 pm
2018-01-05T20:30:00+01:00
2018-01-05T23:00:00+01:00
Cost:
12 vvk/ 14 deur
Steak Number Eight + Brutus

Twee van de beste Punk Sludge Core Metal bands van het moment komen gewoon uit Belgie. Steak Number Eight maakte onlangs nog een onuitwisbare indruk als support van Mastodon. En iedereen die Brutus ooit heeft gezien kan alleen maar beamen dat de naam meer dan passend is. Frontvrouw en drummer Stefanie Mannearts is qua bruutheid ‘one of a kind’.
Tickets zullen snel gaan en de avond zal kneiterhard zijn, zoveel is zeker!

Brutus
Brutus, het trio uit Leuven, België creëert punk zoals geen enkele andere band dat doet. Luister naar de opzwepende shoegaze gitaren, drums als op hol slaande paarden en de hartstochtelijke stem van drumster Stefanie Mannaerts en je begrijpt precies wat we bedoelen. Doorgaans is het op hun debuut plaat ‘Burst’ rammen en beuken, maar je wordt net zo goed verrast door stemmige post rock of filmische soundtrack passages. Na een overdonderende lijst van festival shows en een tour door the UK, is dB´s aan de beurt om Brutus voor de eerste keer te verwelkomen

Steak Number Eight
Als een tribute naar zijn overleden broer richtte Brent Vanneste op zijn 13e (!) de band ‘Steak Number Eight’ op. Verwijzend naar een songtitel van zijn broers metalband ‘Voidpoint’. Toen hun debuut EP in 2008 uitkwam kwamen deze postrock/metal tieners direct in de spotlight te staan van de hoge piefen en toen hun volledige debuut plaat in 2011 uitkwam werden ze al snel vergeleken met Mastodon, Killing Joke en Tool. Op hun laatste album ‘Kosmokoma’ vind je een eclectische mix van ruwe agressie aan de ene hand en een lichtere melodieuze sound aan de andere.