REVEREND JAMES LEG (USA -ALIVE) + DODDE (Green Hornet)

When:
November 29, 2017 @ 8:30 pm – 11:00 pm
2017-11-29T20:30:00+01:00
2017-11-29T23:00:00+01:00
Cost:
10 euro
REVEREND JAMES LEG (USA -ALIVE) + DODDE (Green Hornet)

Net als Left Lane Cruiser is James Leg stamgast in dB’s dus trouwe dB’s-gangers kunnen deze intro gerust overslaan: James Leg is het u welbekende opper- én strottenhoofd van The Black Diamond Heavies, en vaste waarde op ons podium. Wij zetten snel de flessen Johnnie Walker klaar, want de Reverend is kwader dan ooit, en brengt een vers staaltje van z’n ongeëvenaarde punk-ass blues mee!

Het Texaanse duivelskind, zoon van een predikant, komt zijn nieuwe plaat ‘Below the Belt’ presenteren; opgenomen in Chattanooga, Cincinnati en Detroit, with a little help from his friends Andy Jody, Johnny Walker, Left Lane Cruiser, Jim Diamond… Wees dus maar zeker dat deze plaat weer gedrenkt is in meerdere dosissen rock & soul: James Leg zweeft als vanouds tussen Howlin’ Wolf, Nina Simone en Iggy Pop, en brengt de gospel naar plaatsen waar de kerk nog steeds heilig bang van is.

Zijn stem scheurt harder dan Tihange 2 én 3 samen, zijn Fender Rhodes staat zo hevig onder stroom als een hoogspanningsmast ná een blikseminslag, zijn teksten zijn zo duister als de goorste teerput, en zijn songs zijn zo puur en onversneden als de beste Columbiaanse coke.

Fans van The Black Diamond Heavies mogen er blindelings op vertrouwen: ‘Below the Belt’ is spek voor uw bek – een niet minder dan fantastische plaat van een rasartiest.

James Leg is de vleesgeworden Rock ‘n Soul en real to the bone. Fuck YES! Opener is de uut Grunn en bij de meesten van Green Hornet bekende toetsenist Andre die onder zijn achternaam DODDE een razendswingende mix ten gehore brengt die het midden houdt tussen Suicide en de onvolprezen Mr QUintron. One man RnR machine!