Meindert Talma

When:
March 18, 2018 @ 4:00 pm – 6:00 pm
2018-03-18T16:00:00+01:00
2018-03-18T18:00:00+01:00
Cost:
10 vvk / 10 deur
Meindert Talma

 

Meindert Talma is een eigenzinnige, markante liedjesschrijver, zanger, toetsenist en Friese Groninger. In zijn nieuwste creatie, de roman-albumcyclus Nederlands Onbekendste Popster (Uitgeverij Passage / Excelsior Recordings),  vertelt Meindert Talma over zijn avonturen als muzikant die een band begint, langs de zalen trekt, successen en teleurstellingen kent.
Na Kelderkoorts is daar het 2e deel van Nederlands Onbekendste Popster, Je Denkt Dat Het Komt. Je denkt dat het komt is een meeslepende audiovisuele trip van anderhalf uur, die je meeneemt in een gezongen / verteld (film)verhaal over de vormende doorbraakjaren van een enigszins afwijkende Noordelijke outsidermuzikant en schrijver in de Nederlandse muziek- en schrijverswereld. Meindert komt met een band die bestaat uit Jan Pier Brands op gitaar, Janke Brands op bas, Johan Kooi op drums en Herman Grimme op toetsen. 

 

Je denkt dat het komt werd zeer goed ontvangen; enkele perscitaten:
Humo  (*****): “‘Net mijn debuutalbum gemaakt / Ik werd geprezen, maar ook gehaat’: zo trapt Meindert Talma zijn geweldige nieuwe plaat op gang. Droogkloot, romanticus, hemelbestormer of damspel-aficionado: Talma is het allemaal”. (Vincent Cardinaal, 27 december 2017)
De Volkskrant (****): Muzikaal zijn de liedjes in “Je denkt dat het komt” fraaier en veelzijdiger getoonzet dan ooit (…) Een dik jaar na zijn prachtige sportballade “Jannes van der Wal” onderstrepen plaat en boek opnieuw zijn unieke stijl en stem in de Nederlandse popcultuur. (Gijsbert Kamer, 8 december 2017)
Trouw (****): Mateloos fascinerend en volstrekt uniek (Klaas Knooihuizen, 15 december 2017)

Het Parool: Deze kerstvakantie behoorde wat mij betreft toe aan Woody Allen en Meindert Talma (…) Woody Allen en Meindert Talma hebben nou eenmaal allebei the touch of genius, waardoor alles wat ze maken op een onverklaarbare manier interessant is. Ik ben blij dat ze bestaan. (Gijs Groenteman, 29 december 2017)

Leeuwarder Courant/Nieuwsblad van het Noorden (****): De productie en de arrangementen met lekker veel toetsen en alleraardigst gedoseerde elektronica, zijn helemaal top. De liedjes kennen een prettige afwisseling, van het jaagde “Medium Johan” tot het prachtig verstilde “Mach mal Pause”. (Jacob Haagsma, 8 december 2017)

OOR: Je moet er open voor staan, soms wringt het een beetje of zijn ze zelfs een beetje ongemakkelijk, maar de teksten van Talma zijn natuurlijk helemaal geweldig (…). In de pop en literaire wereld zien velen hem nog altijd als een kleurrijke figurant aan de zijlijn, maar hoe onterecht is dat? (Willem Jongeneelen, december 2017)

Tzum: Er zijn weinig schrijvers die zo’n eigen geluid, zo’n eigen toon, zo’n eigen intonatie hebben als Meindert Talma. (Cilla Geurtsen, 14 december 2017)