‘Epic Mind presents ‘Through The Labyrinth’ with Armed Cloud & IDEK.’

When:
March 22, 2018 @ 7:00 pm
2018-03-22T19:00:00+01:00
2018-03-22T19:15:00+01:00
Cost:
€7,50
'Epic Mind presents 'Through The Labyrinth' with Armed Cloud & IDEK.'

Progressieve metal van eigen bodem! De bands Epic Mind (Utrecht), Armed Cloud (Nijmegen), en IDEK. (Utrecht) komen deze avond een knallend optreden geven. Door zeer heftige passages af te wisselen met mooie, kalme momenten is één ding zeker: het verveelt nooit! De muziek zit slim in elkaar en is toegankelijk voor vrijwel iedere liefhebber van rock en metal. Dat wordt dus zeker een mooie avond!

Tijdschema:
Zaal open            19:00
IDEK.                       19:30 – 20:30
Armed Cloud     20:45 – 21:45
Epic Mind             22:00 – 23:10
Epic Mind is progressive metal uit Utrecht. Reken op zware gitaarriffs, catchy basloopjes, knallende drums, aangrijpende vocalen en een vleugje toetsenwerk. De songs variëren van intiem en gevoelig tot bruut en intens, met technisch spektakel en moddervette solo’s in overvloed. Het vorig jaar uitgebrachte debuutalbum ‘Through The Labyrinth’, met acht knallende songs inclusief een epos van 20 minuten, biedt het volledige progressive metalpakket en werd zeer positief ontvangen. Deze avond viert Epic Mind het eenjarig jubileum door, voor het eerst, het gehele album van voor naar achter ten gehore te brengen!
www.epicmind.nl
https://youtu.be/VXm-SY5Sd70

Armed Cloud is in de eerste plaats een metalband. Hun muziek is toegankelijk en kent veel variatie. Hun liedjes tonen invloeden van vele andere muzikale genres, inclusief grunge, prog en soms zelfs pop. Hun energie is het best te zien in een live setting, waar een levendige en energieke show zeker de harten zal vastleggen van zelfs degenen die onsympathiek zijn tegenover het genre. Met het nieuwe album is Armed Cloud nog intenser geworden, of het nu het gejammer en versnipperen is op het fretboard, het bonken van de bas, de gruizige en krachtige vocalen, de etherische en buitenaardse lagen van toetsenborden of de melodieuze en niet te stoppen drums: ze brengen een krachtige boodschap verpakt met muziek die de onoplettende zal doen sidderen.
www.armedcloud.net/
https://youtu.be/6BiTlmxM9p8

 

IDEK. is een experimentele metal band die is ontstaan in de hete vuren van Flevoland. De band werd opgericht door welbekende namen uit de scene, Matthew Op’t Eijnde en Yaresh Soekhlal, met de ambitie om muziek te creëren die zij écht wilden spelen. Toen Harprit Bola (Amongst the Unbroken), veteraan John Russchen (Gottlieb) en nieuwkomer Kaya Bax zich bij de band voegden begon IDEK. iets te creëren met een balans van nieuwe, oude, en andere invloeden. Dit resulteerde in knotsgekke, heavy, ‘fist pumping’ riffs, gecombineerd met jazzy grooves, blues, een snufje cynische humor en zo ongeveer alles wat je maar kan bedenken. De band wilt elk vooroordeel van metal verpulveren en de luisteraar bij de keel grijpen.
https://idek3.bandcamp.com/
https://youtu.be/2FqwNLpG3S8