Elcerlyck door Skumbek & de Baron

When:
January 11, 2019 @ 7:30 pm – 10:00 pm
2019-01-11T19:30:00+01:00
2019-01-11T22:00:00+01:00
Cost:
Free
Elcerlyck door Skumbek & de Baron

Het was lang stil rondom Clash of the Titans winnaar 2017 SKUMBEK maar hier is dan het teken van leven en tevens de eindpresentatie van zijn studie aan het Utrechtse Conservatorium.

Een muzikale vertolking van het 16e eeuwse zinnespel Elcerlyck met medewerking van De Baron. Wat te verwachten? Moeilijk te zeggen, Skumbek is in ieder geval een meester van woorden met een voorliefde voor spoken word hiphop en performance art. Voeg daarbij dat de zevenkoppige band De Baron zich beweegt op het muzikale veld tussen Goran Bregovic en Tom Waits (en zelfs weleens de Utrechtse De Kift wordt genoemd) en je weet dat er heel eigen show op de planken komt.

Hier de synopsis van Skumbek zelf:

De alwetende kijkt, en ziet dat het allesbehalve goed is: een ware puinhoop ontrafelt zich voor diens ogen met een verdwaasde, verdoofde mens die zich gewetenloos uitleeft. Uit onbegrip roept hij een van die dolende zielen – genaamd Elcerlyc – bij zich om verantwoording af te leggen over diens daden. Wat volgt is een zoektocht naar zelfrealisatie, nalatenschap, en zingeving.

Elckerlyc is gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk uit de 16e eeuw. Met een eclectische mengeling van punk, avant-garde, wereldmuziek, hiphop, folk, spoken word en theater wordt een eeuwenoud verhaal verteld dat nog altijd relevant blijft. Gemaakt voor de gewetenloze mens, de zondaars, de ongelovigen maar ook de smetteloze, maagdelijke zielen.

 

Dit concert dient tevens als afstudeerconcert voor Niek Lathouwers van de opleiding Musician 3.0 aan de HKU. Hieraan werken de volgende mensen mee.

Band:
Pascal van Hulst
Freek Hofste
Anton Hoogvliet
Joey Pechler
Duco de Vries
Annabel Schouten