DOC CHADBOURNE (USA) + BARST (B-Consouling Sounds)

When:
September 17, 2017 @ 4:00 pm – 6:30 pm
2017-09-17T16:00:00+02:00
2017-09-17T18:30:00+02:00
Cost:
8
DOC CHADBOURNE (USA) + BARST (B-Consouling Sounds)

Helaas heeft Slakkengang afgezegd wegens persoonlijke omstandigheden, houden we twee magiers on stage over. Ik zou het ervoor doen!

Let op! aangezien Darth Faber Fest de avond hiervoor en dit matinee nogal wat raakvlakken hebben, is de entree op vertoon van je ticket voor Darth Faber fest slechts 4 euro!

Een matinee voor de meer avontuurlijk ingestelde muziekliefhebber met drie oude bekenden van dit muziekhuis, te weten, niemand minder dan Doc Eugene Chadbourne, the man the legend, en BARST, het muzikal vehikel van de Michael Gira van de Lage Landen, Bart Desmet.

Om met de de eerste te beginnen, de faam van Eugene Chadbourne is niet onaanzienlijk en in den beginne opgebouwd met zijn eigen cultgroep Shockabilly (als je dat niet kent, checken!), en samenwerkingen met onder andere John Zorn, Evan Johns, Fred Frith, Han Bennink, Jello Biafra, Violent Femmes & Mother of Invention Jimmy Carl Black (the Indian of the group…). Ook live kan je van deze gitarist, banjospeler en componist de meest vreemde wendingen verwachten. Naast absoluut virtuoos gitaarspel, staat de heer Chadbourne ook bekend om eigen vindingen als de elektric rake (de grashark) & bird cage, en een breed muzikaal pallet varierend van country, bluegrass, free jazz, en noise, om maar een paar genres te noemen… Dus, voor iedereen die niet bekend is met deze bijzondere muzikant is dit de uitgelezen kans voor een kennismaking. Doen! Het hoort bij je algemene muziekontwikkeling…

En dan BARST, de groep rondom componist Bart Desmet. Met hun performance vorig jaar op het Le Guess Who festival vielen bij veel toeschouwers de schellen van de ogen.

Genres kennen geen grenzen bij BARST. De hypergetalenteerde muzikanten doen zich te goed aan de uitersten van drone, shoegaze, trance, postrock, metal, ambient en noise en produceren luistersessies  die u naar bovenzinnelijke horizonten tillen. BARST neemt je mee op een hallucinante trip zoals we die kennen van bands als Godspeed You! Black Emperor en Swans.Hun plaat, uitgebracht op het Gentse kwaliteitslabel Consouling Sounds, stond vorig jaar op de vijfde plaats van de eindejaarslijst van CVLT Nation (dé referentie voor al wat donker en duister is) en werd door heel wat webzines meer dan positief onthaald.

BARST is een pionier in het scheppen van een intrigerende atmosfeer die de luisteraar aanspoort om buiten zichzelf te treden en een eigen imaginaire wereld te creëren. De gelaagde muziek ontstaat uit experiment, wordt bezield door onder andere sax, bas, gitaar en elektronica, en zet soundscapes in een nieuw sfeerlicht. De bezieler van BARST, Bart Desmet, rukt zich los van het normatieve en componeert het liefst in trance, waardoor BARST erin slaagt muziek te verheffen tot een transcendentale kunst.

Immer uniek en vernieuwend: BARST verveelt nooit. Voor het debuut nodigde Bart Desmet een aantal gastmuzikanten uit waarmee hij afhankelijk van de locatie en het tijdstip van het optreden, een live band vormt: Mike Armine (Rosetta), Dehn Sora (Treha SektoriSembler Deah, …), Karen Willems (Inwolves), Mathieu Mathlovsky (Mathlovsky), Nicolas Van Meirhaeghe (EmpusaeOnus, …), An-Sofie De Meyer (FÄR), Tokyo Oyo en Herr Man. Elk optreden is een nieuwe belevenis.

Opzwepend, afmattend, maar ook sfeervol en ultiem intens. BARST brengt verschillende muzikale universa samen op één podium. Ga even zitten, zet de volumeknop een streepje hoger en luister naar het meesterwerk Western Lands!

https://barst1.bandcamp.com/album/the-western-lands