DEAF KIDS (Brasil – Neurot recordings) + Onmens (Belgie) + Bjorn Flarf (Utreg)

In dit post-post-post-fake truth tijdperk is alles al gedaan en hebben we alles al gehoord. Nou ja, bijna alles toch want het plaatje van het Braziliaanse Deaf Kids maakt toch nog iets los wat we niet eerder hoorden. Is dit genadeloze hardcore punk, industrial bossanova, latijnse ambient drone metal, of gewoon een grote pot noise? Moesten we ons aan name dropping wagen, dan zou het richting early Swans en Butthole Surfers gaan. Hoe het ook zij, die Deaf Kids hebben wel oren aan het hoofd en gooien alles wat verschroeiend hard is in een grote toverketel en raggen er op los. Totaal losgeslagen pysch noise punk core metal op een dusdanig indringende manier gedaan dat het fokkin geniaal is. En wij zijn niet de enigen die dat vinden, de meesters van Neurosis vroegen de heren speciaal mee op hun EU tour (enige NL show met beide bands is in Doornroosje, of is het Doornroos?) maar hier bij ons headlinen DEAF KIDS gewoon en dat is iets om naar uit te kijken!

Geniaal album dit:

 

En nee, Neurosis komt niet mee naar dB’s (althans daar gaan we niet vanuit) maar we hebben wel iets anders gevonden dat de geniale gekte en bruutheid van Deaf Kids enigszins kan bijbenen. Zie daar het Belgische duo ONMENS.

ONMENS brengt donkere, haast bestraffende industrial electronics ontsproten uit de zaden van de legendarische Belgische underground en new beat. Hun performance is hard en agressief, maar uiterst catchy. Neon Judgment, Front 242 zijn namen die te binnen schieten maar dan met een hedendaags Belgisch heavy rock sausje a la Kapitan Korsakov (waarvan Bert Minnaert dus ook in Onmens speelt) en pak ‘m beet, Vandal X (die naar verluidt een nieuwe plaat aan het maken zijn).

Ok genoeg geluld, ga maar luisteren dan:

 

En kom je op tijd? Want opener van deze ultrabrute avond is het relatief nieuwe Utrechtse trio Bjorn-Flarf dat net het schijfje Life in Sweden heeft op genomen bij Barn in the Meadow studio.  De band bestaat uit (ex)leden van Black Decades, Status Apatus, Try Drowning, Cathode and BgR. Zelf omschrijven ze hun muziek als ‘ een melting pot of everything heavy’ . Vooral live gaan zien is het devies.