CLUB 3voor12 / Utrecht met WIES, TIM DAWN & BALLARAT BANDIT

When:
December 6, 2018 @ 8:30 pm – 11:00 pm
2018-12-06T20:30:00+01:00
2018-12-06T23:00:00+01:00
Cost:
Free
CLUB 3voor12 / Utrecht met WIES, TIM DAWN & BALLARAT BANDIT

Op donderdag 6 december presenteert 3voor12 Utrecht een showcase-avond voor de nieuwste, tofste Utrechtse acts.
Elke maand 3 veelbelovende acts in de zaal van dB’s.

Entree is gratis!

WIES
Nederlandse indie-pop met de perfecte driehoeksdynamiek van pop, elektronica en het organische. Na een flinke strijd hebben ze onlangs de finale weten te behalen van de Popprijs van Amsterdam, die ze misschien wel 1 december gaan ophalen in de Melkweg Amsterdam. Als frontvrouw is daar Jeanne Rouwendaal en op de basgitaar Tobias Kolk die je ook wel zou kunnen kennen van Yip Roc. Jasper Meurs maakt de band compleet als de drummer van de band.

Tim Dawn
Tim studeerde ooit af in de rechten, op de weg tot advocaat besefte hij dat muziek meer zijn ding was. Na een vakantie Down Under kwam hij erachter dat hij zich volledig wilde focussen op zijn muziek en dat legt hem geen windeieren. Een EP met airplay op NPO Radio 2 en een aftershow bij Harry Styles. “In the end, he never became a lawyer. But he surely did himself justice.” De muziek van Tim doet denken aan artiesten als James Bay, Hozier en Coldplay.

Ballarat Bandit
Powertrio Ballarat Bandit heeft zijn naam te danken aan de psychotische boef uit Death Valley. Deze boef lapt graag de regel aan zijn laars en zo ook deze band. Als tegengeluid van de grote mainstream popcultuur brengt deze indierockband een psychedelisch, experimentele sound ten gehoren. De eerste single Gimme Money is al overal te beluisteren wat alleen maar smaakt naar meer. Denk aan een mix van The Cure, Unknown Mortal Orchestra en Connan Mockasin.