Album Release Phantom Elite

When:
December 8, 2017 @ 8:30 pm
2017-12-08T20:30:00+01:00
2017-12-08T20:45:00+01:00
Where:
dB's
CAB-Rondom 100
3534 BD Utrecht
Netherlands
Cost:
€8 vvk/ €10 deur

PHANTOM ELITE TRAPT EUROPESE TOUR AF IN DB’S

Phantom Elite wordt in 2016 opgericht door Sander Gommans (ex After Forever, HDK) en de Braziliaanse rock/musical zangeres Marina la Torraca (Avantasia, Exit Eden). De groep wordt in eerste instantie gebaseerd op het album “Serenades of the Netherworld” van HDK, maar groeit snel uit tot volwaardige band als de muzikanten samen met Sander eigen materiaal beginnen te schrijven. Dat leidt al snel tot singles “Siren’s Call” en “Wasteland”. De twee video’s zorgen voor wereldwijde positieve reacties, 30.000 Youtube views en ruim 8000 volgers op social media – zonder dat de band ook maar één show heeft gedaan.

Het maakt het live debuut van Phantom Elite, eind september 2017 op het prestigieuze Femme festival, alleen maar indrukwekkender. De frisse, moderne metal met progressieve en symfonische elementen staat ook op het podium zeer stevig. Op 8 december komt het zestal haar eerste album live presenteren in DB’s, waarbij eigen werk en songs van HDK worden gecombineerd. Deze avond is meteen de kick-off van de “Winter Wonder Wasteland” tour, die de band naar o.a. Londen en Parijs voert.

 

Ook Beyond God zal vanavond spelen: Beyond God is een Nederlandse symphonische metalband met zowel klassieke als heavy invloeden. De band onder leiding van zangeres Meryl Foreman en drummer/oprichter Ferry Guns heeft in november haar tweede album uitgebracht, “Dying To Feel Alive”. Verwacht een dynamische performance met veel atmosferische en orkestrale passages!

Ook Filthy Felons is van de partij!

Filthy Felons – zo vuig als de naam klinkt, zo speelt het Utrechtse vijftal ook. Ruige, maar wel melodieuze hardrock met een enorme bak energie. Een echte liveband die niet voor niets de publieksprijs won tijdens de Popprijs Utrecht en in de finale stond van Clash of the Titans. De perfecte opener van deze avond!

Video voor “Out Come The Vultures”: